TRADICIONALNI KLUBSKI DOGODKI

IZBOR POHORSKEGA CARJA

pOHORSKI CAR 800X500.jpg
Izbor carja je vsakoletni tradicionalni dogodek, ki poteka v času pusta. Takrat po strogih, vnaprej določenih pravilih, ki veljajo že od leta 1963, poteka izbor novega Pohorskega carja in predaja carske oblasti.

Dogodek je pomemben tako iz vidika ohranjanja tradicije in unikatnega izročila, kot tudi z vidika tkanja še trdnejši vezi med člani kluba.

Pred razglasitvijo novega Pohorskega carja potekajo različne športne igre - paralelni slalom na šaljivem poligonu, tekma s poki ter druge igre na snegu, v katere so vključeni tekmovalci, njihovi starši, ter vsi člani kluba.

Seveda se prireditve udeležimo namaskirani in prešerne volje, ter tako tudi zaploskamo novoizvoljenemu carju, ki svojim podložnikom ob izvolitvi, po strogih pravilih izbora novaga carja, dolguje darilo.


 
 
pOHORSKI CAR 800X500.jpg

DELOVNA ČISTILNA AKCIJA

Del akcija 800x500.jpg
Gre za širšo akcijo odstranjevanja kamenja in večjih predmetov iz smučišč. 
Pri akciji sodelujejo upravljalec smučišča, turističnih akterji, delavci mariborskih javnih podjetij in seveda se pridružimo tudi člani kluba.
Gre za staro, ponovno oživljeno tradicijo, s katero želimo pokazati, da je v slogi moč in da je povdarek na sodelovanju in pozitivizmu.

Naš predsednik Boštjan Tancer je ob koncu letošnje akcije, ki je potekala 01.10.2016 za časopis Večer povedal:

 

"Ob koncu akcije bi se želel zahvaliti vsem udeležencem. Na eni strani vsem Branikovcem, ki so takšnih akcij vajeni in se jih udeležujejo vsako leto, ter na drugi strani vsem tistim, ki so bili prvič ali pa so se po mnogih letih ponovno aktivirali. Ta akcija je bila le kamen v mozaiku, a pomemben kamen, predvsem na simbolični ravni. Da pokaže da znamo in zmoremo delati skupaj."
 
Del akcija 800x500.jpg

ZAKLJUČNI PIKNIK SEZONE

klubski zaključek 800X500.jpg
Sezono vsakoletno zaključimo v sporščenem klubskem druženju. Na velikonočno nedeljo si pripravimo "snežni piknik" na izbrani lokaciji, kamor vsak prinese kakšne dobrote iz nahrbtnika in kaj "za korajžo". 

Po okrepčilu se pomerimo na smučkah v paralelnem tekmovanju, kjer se nam pridružijo vsi aktivni klubski tekmovalci, od najmlajših cicabnov, pa vse do tekomoalcev v svetovnem pokalu in kjer še posebej uspešnim v sezoni čestitamo in se jim zahvalimo za njihov trud in uspehe.

Preostanek dneva namenimo medsebojnemu druženju in pogovoru, za katera med trajanjem sezone vse prevečkrat zmanjka časa.
 
klubski zaključek 800X500.jpg